Chcesz, aby śniadanie dostarczyło Ci energii na cały dzień? Lubisz jeść smacznie i zdrowo, a jednocześnie nie chcesz spędzać w kuchni dużo czasu? To idealna propozycja dla Ciebie.
- Jaglanka z truskawkami na mleku kokosowym:
- 3 łyżki kaszy jaglanej,
- 1 szklanka mleka kokosowego (można zastąpić mlekiem krowim),
- 1 łyżeczka masła orzechowego,
- szczypta cynamonu.
Sposób przygotowania:
- Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i opłukujemy pod bieżącą, zimną wodą.
- Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy opłukaną kaszę.
- Całość, po zagotowaniu, przestawiamy na najmniejszy palnik i na minimalnym ogniu gotujemy jeszcze przez ok. 10-12 min, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło.
- Jaglankę przekładamy do miseczki i odkładamy do przestygnięcia na ok. 5-7 min.
- Na wierzch układamy pokrojone w plasterki truskawki i posypujemy szczyptą cynamonu.