Chcesz, aby śniadanie dostarczyło Ci energii na cały dzień? Lubisz jeść smacznie i zdrowo, a jednocześnie nie chcesz spędzać w kuchni dużo czasu? To idealna propozycja dla Ciebie.

  • Jaglanka z truskawkami na mleku kokosowym:
  • 3 łyżki kaszy jaglanej,
  • 1 szklanka mleka kokosowego (można zastąpić mlekiem krowim),
  • 1 łyżeczka masła orzechowego,
  • szczypta cynamonu.

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i opłukujemy pod bieżącą, zimną wodą.
  2. Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy opłukaną kaszę.
  3. Całość, po zagotowaniu, przestawiamy na najmniejszy palnik i na minimalnym ogniu gotujemy jeszcze przez ok. 10-12 min, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło.
  4. Jaglankę przekładamy do miseczki i odkładamy do przestygnięcia na ok. 5-7 min.
  5. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki truskawki i posypujemy szczyptą cynamonu.

Instagram