Zapewne nikogo nie trzeba przekonywać, że jedzenie owoców i warzyw jest zdrowe. Ale czy po wszystkie z nich sięgamy z taką samą ochotą? Niektóre odpychają nas swoim zapachem, intensywnym smakiem, niechęcią zapisaną w pamięci z dziecięcych lat. Na próżno szukać cudownych właściwości, dobroczynnych składników. – Nie zjem, nie przełknę, zastąpię czymś innym! – Przecież tak łatwo zamienić dzienną porcję owoców i warzyw małą tabletką w postaci suplementu diety. Ale czy to jest naturalne i zdrowe? Do dziś nie ma jednoznacznych badań, które potwierdzają, że łykanie witamin w tabletce jest najlepszą metodą na uzupełnienie niedoborów, wzmocnienie odporności czy lepsze samopoczucie.

Burak – słodki, intensywny, zdrowy, stanowiący źródło batalainów (barwników), które poprawiają odporność, spowalniają procesy starzenia, działają antynowotworowo. Zapobiegają anemii, pomagają w leczeniu pacjentów z chorobą nowotworową krwi i po chemioterapii. Są źródłem witamin: C, A, B6, E, K. W Polsce używany zwykle jako element obiadu, poddany obróbce termicznej w postaci tartych buraczków, barszczu, carpaccio. A co z najzdrowszym, naturalnym tłoczonym sokiem z buraka? Czy sama myśl o nim, nie wywołuje u większości grymasu na twarzy? U nas już nie!

Znaleźliśmy sposób, jak go polubić. To, co najlepsze zamknęliśmy w butelce smoothie B:FIT Energy. W owocowo-warzywnym miksie połączyliśmy smak tłoczonych soków z granatu, wiśni, jabłka i imbiru z burakiem. Dawka energii i wyrazistego, a przy tym pysznego, naturalnie słodkiego smaku. Spróbuj!

Instagram